«

»

Feb 18 2014

De ce transpir asa mult?

De ce transpir asa mult?

De ce transpir asa mult?

De ce transpir asa mult?

 

Chiar daca pare putin dezgustatoare, transpiratia este perfect normala. Depunem foarte mari eforturi pentru a masca mirosul transpiratiei, dar de fapt am avea mari probleme daca noi nu am transpira deloc. Transpiratia este de fapt modalitatea corpului uman de a se răci. Fiecare persoana dintre noi avem intre doua si cinci milioane de glande sudoripare raspandite pe intreg corpul. Posibil sa fi observat deja ca noi transpiram mai mult pe picioare, maini si frunte. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, nu avem mai multe glande sudoripare la subsori. Dar avem tendinta de a emite mai mult miros din aceasta zona, deoarece transpiratia nu se evapora la fel de repede din aceste zone, la fel ca de pe restul corpului.

 

 De ce transpir asa mult?

Marea parte a transpiratiei noastre este eliberata de glandele sudoripare ecrine, care sunt stimulate atunci cand organismul este foarte fierbinte. Cand sunt stimulate, aceste glande elibereaza o substanta apoasa pe piele. Cand aceasta umiditate se evapora, organismul se raceste. Daca transpiram datorita unui raspuns emotional, cum ar fi frica, sudoarea este eliberata de glandele sudoripare apocrine. Aceste glande sunt stimulate cand noi suntem nervosi sau foarte excitati.

 

 

Dar ce se întâmplă dacă transpiri mai mult decât o persoană obișnuită? Care sunt cauzele care face ca corpul sa transpire excesiv? Transpirația excesivă se întâmplă din mai multe motive. De obicei, motivele sunt destul de benigne, cum ar fi efort intens sau vremea calda. Iar unii oameni doar transpira mai mult decat alti oameni. Cu toate acestea, există unele condiții medicale legitime care pot provoca transpirație excesivă:

 

  • Menopauza

  • Sarcina

  • Probleme cu glanda tiroidă

  • Diabetul

  • Insuficiență cardiacă

  • Cancerul

 

 

Dacă sunteți preocupat de transpirația excesivă, ar trebui să vedeți un medic. De asemenea, ține cont de faptul că anumite medicamente, inclusiv următoarele, poate provoca transpirație excesivă:

 

  • Antidepresive

  • Medicamente pentru gura uscata

  • Unele suplimente minerale, cum ar fi zinc

 

În general, transpirația este un lucru destul de normal. Ramane la alegerea dumneavoastra si a medicului dumneavoastra daca transpiratia este excesiva si daca aveti nevoie de asistenta medicala. În caz contrar, un bun antiperspirant si haine lejere ne pot ajuta sa minimizam transpiratia.

 De ce transpir asa mult?

 

De ce transpir asa mult?
2 votes, 3.00 avg. rating (73% score)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *